Karstā kartupeļu zupa ar speķa kraukšķiem
Sastāvdaļas
- 800 ml buljona
- 600 g kartupeļu
- 200 g saldā krējuma
- 100 g mazos gabaliņos sagriezta speķa
- 2 sakapātas ķiploka daiviņas
- 1 sakapāts sīpols
- 4 ēdk. sakapātu maurlociņu
- sāls, malti pipari, muskatrieksts
Silta zupa, kas ir piemērota pagatavošanai mājās un ņemšanai līdzi lielajā zupas termosā, lai baudītu to ārā.
Pagatavošana
1
Kartupeļus nomizo un sagriez mazos gabaliņos. Sausā katlā ieber speķi un izkausē. Kraukšķīgos gabaliņus izņem no katla.
2
Katlā palikušajos taukos ieber sīpolus un ķiplokus un izsautē caurspīdīgus. Pievieno kartupeļus un pāris minūtes pacep.
3
Pielej buljonu un uz lēnas uguns vāri aptuveni 20 minūtes. Trešdaļu zupas izsmel no katla, bet pārējo sablendē.
4
Pielej izsmelto zupu un krējumu. Uzvāri, pieber sāli, piparus un muskatriekstu. Kad salej bļodiņās, pārkaisi maurlociņus un speķa kraukšķus.