Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Siera zupa ar malto gaļu

Sastāvdaļas
  • 500 g maltas liellopa gaļas
  • 250 g šampinjonu
  • 200 g puravu
  • 200 g kausētā siera
  • 100 g sadrupinātas saziedējušas rupjmaizes
  • 700 ml buljona
  • 300 ml piena
  • 150 ml baltvīna
  • 2 ēdk. eļļas
  • 2 ēdk. kapātu lazdu riekstu
  • 1 ēdk. sviesta
  • 1 ēdk. miltu
  • malts muskatrieksts un melnie pipari
  • sāls
Ļoti sātīga zupa! Svaigumam var pievienot sakapātus maurlociņus vai arī kressalātus.

Pagatavošana 5 porcijas

1
Puravus gareniski iegriez, pēc tam sagriez ļoti plānās šķēlītēs. Arī šampinjonus sagriez plānās šķēlītēs.
2
Katlā sakarsē eļļu, pievieno malto gaļu un apcep brūnganu. Pievieno puravus un sēnes un pacep vēl dažas minūtes. Pieber sāli, piparus un pārkaisi miltus un viegli apbrūnini.
3
Pielej vīnu un vāri, līdz šķidrums gandrīz izvārījies. Pievieno buljonu, pienu un kausēto sieru un bez vāka vāri aptuveni 15 minūtes. Pievieno garšvielas.
4
Pannā izkausē sviestu, ieber rupjmaizi un riekstus un apcep.
5
Kad zupa iesmelta šķīvjos, izrotā ar riekstu un maizes maisījumu.

Pievienot komentāru

Zupas