Amerikāņu siera zupa ar malto gaļu
Sastāvdaļas
- ½ kg liellopa vai jauktas maltās gaļas
- 400 g kaltēti tomātu
- 400 ml gaļas buljona
- 200 g Čederas siera
- 170 g tomātu pastas
- 1 glāze piena
- 2 kartupeļi
- 100 g kečupa
- 1 sīpols
- 1 selerijas kāts
- 2 ķiploka daiviņas
- 2 ēdk. miltu
- 2 ēdk. sinepju
- eļļa – cepšanai
Ja tā rūpīgāk ieskatīsies sastāvdaļu sarakstā, pamanīsi daudz līdzību ar… čīzburgeri. Varbūt šo iedeju vari iebarot jaunajai paaudzei, kura sakās zupas neēdam? Un vēl – zupas īpašo garšu veido arī Čederas siers; lai tas labi kustu, rīvē to uz smalkās rīves.
Pagatavošana 6 porcijas
1
Sakapā sīpolu, ķiploku un sīki sagriez selerijas kātu. Malto gaļu savel nelielās frikadelēs. Kastrolī karstā eļļā apcep garšaugus kopā ar frikadelēm. Pārkaisi ar miltiem un turpini cept vēl pāris minūtes.
2
Pie apceptajām frikadelēm pielej gaļas buljonu, liec klāt kubiņos sagrieztus kartupeļus, ļauj, lai viss uzvirst, tad samazini liesmu, uzliec vāku un vāri 10 minūtes.
3
Sīki sagriez tomātus, smalki sarīvē Čederas sieru, visu sajauc ar kečupu, tomātu pastu, sinepēm un pievieno zupai. Līdzko siers izkusis, pielej pienu, samaisi un atkal uzvāri. Gatavs!
4
Pasniedz ar grauzdiņiem, marinētiem gurķiem, sīpola ripiņām.