Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Vistas gulašzupa

Sastāvdaļas
  • 125 g plānu bekona šķēļu
  • 1,5 l vistas buljona
  • 6 vistas kājas
  • 4 lieli daivās sagriezti tomāti
  • 4 lieli lielos gabalos sagriezti kartupeļi
  • 2 paprikas pākstis, strēmelēs sagrieztu
  • 1 liels sīpols, sakapāts
  • 2 ķiploka daiviņas, sīki kapātas
  • 1 tējk. paprikas pulvera
  • ½ tējk. ķimeņu
  • 2 ēdk. sasmalcinātu pētersīļu
  • sāls, melno piparu graudi
No dārzeņiem – paprikas, tomātiem, sīpoliem, kartupeļiem – un vistas kājiņām, ar izvēlētā asuma paprikas pulveri var uzvārīt sātīgu un sildošu gulaša zupu.

Pagatavošana 5 porcijas

1
Bekona šķēlītes sagriez strēmelēs un apcep katlā, tad izņem un noliec malā.
2
Tajos pašos taukos apcep sīpolu un ķiploku, tad pievieno paprikas strēmeles, un turpini 2-3 minūtes apcepšanu. Beigās pārkaisi un iemaisi paprikas pulveri.
3
Pievieno tomātus, vistu kājas, piparu graudus un visu pārlej ar buljonu. Vāri, līdz gaļa gandrīz mīksta.
4
Pievieno kartupeļus un pabeidz vārīt zupu. Pievieno sāli. Pasniedzot zupu, pārkaisi sasmalcinātus pētersīļus.

Pievienot komentāru

Zupas