Vistas zupa ar pastu
Sastāvdaļas
- 4 vistas šķiņķīši
- 1 mazs cukīni, sagriezts nelielos gabaliņos
- 200 g saldētu zirnīšu
- 200 g sev tīkamas pastas
- 2-3 ēdk. rīvēta Parmas siera
- 1 ķiploka daiviņa
- 1 ēdk. olīveļļas
- 1 tējk. sāls
- Malti baltie pipari
Bagātīga zupa, kas sasilda un ielīksmo, tomēr ir pietiekami viegla, lai nepārēstos.
Pagatavošana 6 porcijas
1
Katliņā ar vismaz 2 litru tilpumu uzkarsē eļļu. Sīki sakapā vai sarīvē ķiploku liec eļļā un vienu minūti maisot izkarsē. Ķiploku nedrīkst sacept brūnu, pat ne zeltainu.
2
Liec iekšā vistas gabalus un ātri apcep. Katliņā ielej litru vāroša ūdens, uzvāri un uz mazas uguns turpini vārīt 30 minūtes, līdz vistas gaļa kļuvusi mīksta. Izņem to no buljona.
3
Buljonā liec cukīni un zirnīšus. Pieber sāli un piparus. Pievieno pastu un vāri 10 minūtes, līdz tā gatava.
4
Vistas gaļu atdali no kauliem, saplēs kumosa lieluma gabalos. Liec zupā un izkarsē. Zupu pasniedz bļodiņās, pārkaisītu ar sieru.