foto: Shutterstock
Zupas
2024. gada 20. martā, 10:00

Vistas zupa ar pastu

Bagātīga zupa, kas sasilda un ielīksmo, tomēr ir pietiekami viegla, lai nepārēstos.

Pagatavošana

40 min6 porcijas
1

Katliņā ar vismaz 2 litru tilpumu uzkarsē eļļu. Sīki sakapā vai sarīvē ķiploku liec eļļā un vienu minūti maisot izkarsē. Ķiploku nedrīkst sacept brūnu, pat ne zeltainu.

2

Liec iekšā vistas gabalus un ātri apcep. Katliņā ielej litru vāroša ūdens, uzvāri un uz mazas uguns turpini vārīt 30 minūtes, līdz vistas gaļa kļuvusi mīksta. Izņem to no buljona.

3

Buljonā liec cukīni un zirnīšus. Pieber sāli un piparus. Pievieno pastu un vāri 10 minūtes, līdz tā gatava.

4

Vistas gaļu atdali no kauliem, saplēs kumosa lieluma gabalos. Liec zupā un izkarsē. Zupu pasniedz bļodiņās, pārkaisītu ar sieru.