Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Batātes, burkānu un ingvera zupa

Sastāvdaļas
  • 1 liela batāte, rupji sagriezta
  • 4–5 burkāni, rupji sagriezti
  • 2 glāzes vistas vai dārzeņu buljona
  • ½ sīpola, sašķēlēta
  • ¼ apelsīna sulas
  • 2 ēdk. kafijas krējuma (10 %)
  • 2 ēdk. ingvera sulas
  • 2 ēdk. sviesta (½ vari aizstāt ar cūku taukiem)
  • 1 ēdk. brūnā cukura
  • ½ tējk. čili pārslu
  • Naža gals malta kanēļa
  • sāls, svaigi malti melnie pipari
  • 3 svaiga timiāna zariņi, tikai lapiņas
Esam iecienījuši ķirbja zupu – šī ir līdzīga, tomēr pavisam cita! Ja vēlies veģetāru maltīti, aizmirsti par vistas buljonu un cūkas tauciņiem apcepšanai. Rēķinies, ka, iespējams, buljona vajadzēs vairāk par receptē norādīto daudzumu. Arī ar garšvielu daudzumu vari variēt – pēc šīs receptes zupa sanāks maigi saldeni pikanta.

Pagatavošana 2 porcijas

1
Katlā ar biezu dibenu uz vidēji stipras liesmas izkausē taukvielas un tajās 5–10 minūtes apcep burkānus un sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pasāli, sapiparo. Pievieno pusi timiāna un īsu mirkli (10–15 sekundes) pacep.
2
Pielej buljonu, pievieno saldos kartupeļus, ingvera sulu, atlikušo timiānu. Ja nepieciešams – pasāli un sapiparo. Ļauj uzvirst, samazini liesmas stiprumu un ļauj vārīties, līdz saldie kartupeļi ir mīksti – 15–20 minūtes. Iejauc apelsīna sulu, cukuru, čili pārslas un kanēli.
3
Sablendē maigā substancē. Ja šķiet, ka zupa būs par biezu, iejauc vēl nedaudz karsta buljona. Iemaisi kafijas krējumu un nekavējoties lej šķīvjos.

Pievienot komentāru

Zupas