foto: Shutterstock
Katlā ar biezu dibenu uz vidēji stipras liesmas izkausē taukvielas un tajās 5–10 minūtes apcep burkānus un sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pasāli, sapiparo. Pievieno pusi timiāna un īsu mirkli (10–15 sekundes) pacep.
Pielej buljonu, pievieno saldos kartupeļus, ingvera sulu, atlikušo timiānu. Ja nepieciešams – pasāli un sapiparo. Ļauj uzvirst, samazini liesmas stiprumu un ļauj vārīties, līdz saldie kartupeļi ir mīksti – 15–20 minūtes. Iejauc apelsīna sulu, cukuru, čili pārslas un kanēli.
Sablendē maigā substancē. Ja šķiet, ka zupa būs par biezu, iejauc vēl nedaudz karsta buljona. Iemaisi kafijas krējumu un nekavējoties lej šķīvjos.