Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Krēmīgā kartupeļu zupa ar bekonu

Sastāvdaļas
  • 800 g miltainu kartupeļu
  • 800 ml buljona
  • 200 g saldā krējuma
  • 150 g brokastu bekona
  • 100 g trekna skābā krējuma
  • 1 puravs
  • 3 ēdk. sviesta
  • 2 ēdk. sakapātu pētersīļu
  • sāls, malti pipari un muskatrieksts
Vienkārša un sātīga rudens dārzeņu zupa. Tā ir lieliski piemērota arī iesaldēšanai – izdevīgā brīdī izvāri lielāku daudzumu un sarūpē rezervi brīžiem, kad nav laika stāvēt pie plīts.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Kartupeļus nomizo un sagriez gabaliņos. Puravu sagriez plānās ripiņās, bekonu – strēmelītēs.
2
Katlā ieber bekona strēmelītes, maisot apcep kraukšķīgas un izņem laukā. Iztecējušajos taukos sakarsē sviestu.
3
Ieber kartupeļus un 5 minūtes pasautē. Pievieno puravus un samaisi. Pielej buljonu un saldo krējumu un uzvāri. Pievieno bekonu, sāli, piparus un muskatriekstu un uz mērenas uguns vāri 15–20 minūtes. Ja vajag, pielej vēl buljonu.
4
Iemaisi skābo krējumu. Pārkaisi pētersīļus.

Pievienot komentāru

Zupas