foto: Shutterstock
Katliņā izkausē sviestu. Ķiploku sīki sakapā, sīpolus smalki sagriez mazos gabaliņos. Abus liec sviestā un pāris minūšu sautē, bet neapcep brūnus. Saldos kartupeļus nomizo, sagriez gabalos un liec katlā. Visu samaisi, pielej tik daudz vāroša ūdens, lai dārzeņi būtu tikko nosegti. Pievieno buljonu kubiņu un rozmarīna zariņu, uzliec katlam vāku un vāri 5-10 minūtes, līdz kartupeļi ir mīksti.
Pagaršo, vai pietiek sāls, ja ne, sasāli zupu. Iekaisi piparus un izspied katlā sulu no apelsīna. Ļauj, lai uzvārās, un tad ar stampiņu saspaidi dārzeņus. Nevajag pūlēties dabūt zupu viendabīgu, dārzeņu gabaliņi var palikt.
Pasniedzot katrā šķīvī iedrupini mazliet zilā siera, tas patīkami kontrastēs ar zupas saldeno garšu.