Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Skābeņu un zaļumu pesto

Sastāvdaļas
  • 2 saujas skābeņu
  • 1 sauja pētersīļa lapiņu
  • 1 nepilna sauja bazilika lapiņu
  • 100 ml saulespuķu eļļas
  • 70 ml olīveļļas
  • 30 g mandeļu plēksnīšu
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 1 tējk. balzametiķa
  • sāls, malti melnie pipari, cukurs pēc garšas
Mērcei būs vēl izteiktāka garša un lielāka vērtība, ja dārza skābeņu vietā ņemsi savvaļas skābenes.

Pagatavošana

1
Zaļumus rupji sakapā. Ķiplokus nomizo.
2
Mandeles apgrauzdē sausā pannā bez taukvielām. Caur spiedi piespied ķiplokus.
3
Zaļumus ber blenderī, pievieno mandeles ar ķiplokiem, eļļu un etiķi, sasmalcini viendabīgā konsistencē. Pievieno šķipsniņu cukura, kā arī sāli un piparus pēc garšas.

Pievienot komentāru

Veselīgi