Skābeņu un zaļumu pesto
Sastāvdaļas
- 2 saujas skābeņu
- 1 sauja pētersīļa lapiņu
- 1 nepilna sauja bazilika lapiņu
- 100 ml saulespuķu eļļas
- 70 ml olīveļļas
- 30 g mandeļu plēksnīšu
- 3 ķiploka daiviņas
- 1 tējk. balzametiķa
- sāls, malti melnie pipari, cukurs pēc garšas
Mērcei būs vēl izteiktāka garša un lielāka vērtība, ja dārza skābeņu vietā ņemsi savvaļas skābenes.
Pagatavošana
1
Zaļumus rupji sakapā. Ķiplokus nomizo.
2
Mandeles apgrauzdē sausā pannā bez taukvielām. Caur spiedi piespied ķiplokus.
3
Zaļumus ber blenderī, pievieno mandeles ar ķiplokiem, eļļu un etiķi, sasmalcini viendabīgā konsistencē. Pievieno šķipsniņu cukura, kā arī sāli un piparus pēc garšas.