Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Burkānu lakstu pesto

Sastāvdaļas
  • 150 ml kvalitatīvas eļļas
  • 100 g jaunu, maigu burkānu lakstu
  • 80 g rīvēta cietā siera
  • 50 g ciedru vai lazdu riekstu
  • 2 ķiploka daiviņas
  • sāls, malti pipari
Kamēr burkānu laksti ir jauni un mīksti, nemet tos prom – šajos zaļumos labuma ir vairāk nekā augu saknēs. Ledusskapī šo pesto var uzglabāt līdz pusotram mēnesim. Ik palaikam jāpārbauda, vai virspusi pilnībā klāj eļļa, citādi pesto sāks pelēt.

Pagatavošana

1
Burkānu lakstus sakapā.
2
Riekstus ber sausā pannā un apgrauzdē.
3
Lakstus un riekstus ber blendera traukā, caur spiedi piespied ķiplokus, pievieno pārējos produktus un sablendē.
4
Iepildi burciņās un aizvāko.

Pievienot komentāru

Veselīgi