Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock.com

Vārītas cūku pupas ar jogurta un garšaugu mērci

Sastāvdaļas
  • 800 g izlobītu cūku pupu
  • 400 ml jogurta bez piedevām
  • 1 smalki sakapāta sarkanā čili pāksts
  • 1 ēdk. citronu sulas
  • pa 1 ēdk. sakapāta koriandra un pētersīļu
  • 1 tējk. olīveļļas
  • maltas romiešu ķimenes
  • sāls
Viena no visvienkāršākajām receptēm. Jogurta mērces vietā vari pārbērt arī ar sakapātu un saceptu cauraugušu šķiņķi. Noderīgi zināt: izlobot 2 kilogramus cūku pupu pākšu, iegūsi aptuveni 500 gramu pupu. Nenobriedušas cūku pupas var vārīt un ēst ar visām pākstīm. Tām nogriez galus, sagriez paprāvos gabalos, pēc tam vāri sālsūdenī. Savukārt nobriedušas pupas izlobi no pākstīm un vāri mīkstas. Ja tās vārīsi ar visu pāksti, gatavām nokās visu šķidrumu, jo vāroties tas kļūst nepatīkami rūgts un var sabojāt arī pupu garšu.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Cūku pupas ber verdošā ūdenī un izvāri mīkstas. Piecas minūtes pirms vārīšanas beigām pieber sāli. Nokās.
2
Jogurtu sakul ar citronu sulu, čili, eļļu, sāli, ķimenēm un zaļumiem.
3
Jogurtu sakul ar citronu sulu, čili, eļļu, sāli, ķimenēm un zaļumiem.

Pievienot komentāru

Veselīgi