foto: Shutterstock
Veselīgi
2023. gada 7. jūlijā, 10:00

Pākšu pupiņu salāti provansiešu gaumē

Visnotaļ universāli salāti, jo labi garšo gan silti, gan auksti. Ēdami vieni paši ar maizīti un arī piedevās pie gaļas vai citiem ēdieniem.

Pagatavošana

50 min4 porcijas
1

Pupiņas sagriez 2–3 gabalos, liec verdošā sālsūdenī un vāri apmēram 15 minūtes. Strauji noskalo aukstā ūdenī un rūpīgi nosusini. Kaltētos tomātus sagriez strēmelītēs. Rozmarīnam nobrauki lapiņas. Sīpolu sagriez plānos gredzenos, ķiplokus – plānās šķēlītēs.

2

Dziļā pannā sakarsē eļļu, ieber rozmarīnu, sīpolus, ķiplokus, citrona miziņas un tomātus un pāris minūtes pasautē. Pielej citronu sulu un buljonu, uzvāri un turpini vārīt vēl 3–4 minūtes.

3

Mērcē ieber vārītās pupiņas, samaisi un liec galdā.