Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Foto: Instagram.com/elizabete_valujeva

Sātīgā lazanja ar biezpienu - ēdienu blogeres Elizabetes Valujevas recepte

Sastāvdaļas
  • Cepšanai izmantots 24 x 24 cm cepamtrauks
  • 400 g cāļa vai tītara filejas maltā gaļa
  • 500 g Rimi Napoletana pastas mērce vai jebkura cita tomātu mērce ar labu sastāvu
  • 220 g mīkstais vājpiena biezpiens
  • 200 g rikotas siers
  • Aptuveni 6 lazanjas plāksnes, nepagatavotas
  • 130 g rīvēts cietais siers
  • + rīvēts siers un zaļumi pasniegšanai
“Šī ir viena no visiemīļotākajām receptēm manā profilā. Turklāt lazanja garšo arī bērniem,” saka veselīgo ēdienu blogere Elizabete Valujeva (@elizabete_valujeva). Atšķirībā no ierastās lazanjas šīs receptes sastāvā ir vairāk olbaltumvielu, tāpēc tā ir nedaudz sātīgāka. Recepti piedāvā žurnāls "OK!".

Pagatavošana

1
Pannā uzcep malto gaļu. Pievieno sāli un piparus pēc ieskatiem.
2
Gatavajai gaļai pievieno mērci. Visu kopā sautē, uzliekot vāku aptuveni 5–10 minūtes.
3
Kamēr gaļa sautējas, atsevišķā bļodiņā sajauc rikotas sieru ar biezpienu un ietauko cepamo formu.
4
Vispirms cepamformā liec trīs plāksnes. Nesatraucies, ja tās dažās vietās pārklājas vai veido tukšumus.
5
Uz izklātajām plāksnēm lej aptuveni pusi no pagatavotās mērces. Tad pa virsu visu biezpiena un rikotas maisījumu.
6
Pāri biezpiena un rikotas siera kārtai liec nākamās trīs lazanjas plāksnes, kurām pa virsu izlej pēdējo gaļas mērces kārtu, to izlīdzini un pārber ar cieto sieru.
7
Cepamformu liec cepties cepeškrāsnī un 180 grādos cep aptuveni 25 minūtes.
8
Pasniedz ar zaļumiem un pārkaisa ar rīvētu sieru.
9
P. S. Ja lazanju gatavo lielākā cepamtraukā par 24 x 24 cm, palielini sastāvdaļu apjomus. Atceries – nošaut greizi nav iespējams!

Pievienot komentāru

Veselīgi