Sātīgā lazanja ar biezpienu - ēdienu blogeres Elizabetes Valujevas recepte
Sastāvdaļas
- Cepšanai izmantots 24 x 24 cm cepamtrauks
- 400 g cāļa vai tītara filejas maltā gaļa
- 500 g Rimi Napoletana pastas mērce vai jebkura cita tomātu mērce ar labu sastāvu
- 220 g mīkstais vājpiena biezpiens
- 200 g rikotas siers
- Aptuveni 6 lazanjas plāksnes, nepagatavotas
- 130 g rīvēts cietais siers
- + rīvēts siers un zaļumi pasniegšanai
“Šī ir viena no visiemīļotākajām receptēm manā profilā. Turklāt lazanja garšo arī bērniem,” saka veselīgo ēdienu blogere Elizabete Valujeva (@elizabete_valujeva). Atšķirībā no ierastās lazanjas šīs receptes sastāvā ir vairāk olbaltumvielu, tāpēc tā ir nedaudz sātīgāka. Recepti piedāvā žurnāls "OK!".
Pagatavošana
1
Pannā uzcep malto gaļu. Pievieno sāli un piparus pēc ieskatiem.
2
Gatavajai gaļai pievieno mērci. Visu kopā sautē, uzliekot vāku aptuveni 5–10 minūtes.
3
Kamēr gaļa sautējas, atsevišķā bļodiņā sajauc rikotas sieru ar biezpienu un ietauko cepamo formu.
4
Vispirms cepamformā liec trīs plāksnes. Nesatraucies, ja tās dažās vietās pārklājas vai veido tukšumus.
5
Uz izklātajām plāksnēm lej aptuveni pusi no pagatavotās mērces. Tad pa virsu visu biezpiena un rikotas maisījumu.
6
Pāri biezpiena un rikotas siera kārtai liec nākamās trīs lazanjas plāksnes, kurām pa virsu izlej pēdējo gaļas mērces kārtu, to izlīdzini un pārber ar cieto sieru.
7
Cepamformu liec cepties cepeškrāsnī un 180 grādos cep aptuveni 25 minūtes.
8
Pasniedz ar zaļumiem un pārkaisa ar rīvētu sieru.
9
P. S. Ja lazanju gatavo lielākā cepamtraukā par 24 x 24 cm, palielini sastāvdaļu apjomus. Atceries – nošaut greizi nav iespējams!