Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Grūbu biezputra ar burkāniem

Sastāvdaļas
  • 2 glāzes grūbu
  • 6 jaunie burkāni
  • 5 glāzes ūdens + 100 ml
  • 2 ēdk. parastā sviesta
  • 2 ēdk. dzidrinātā sviesta
  • 1 tējk. sezama sēkliņu
  • 1 tējk. maltas paprikas
  • ½ tējk. malta koriandra
  • ⅓ tējk. malta muskatrieksta
  • ⅓ tējk. malta kanēļa
  • sāls
Pikantākai garšai garšvielu klāstā var iekļaut maltus čili piparus un/vai karija pulveri.

Pagatavošana 6 porcijas

1
Kamēr grūbas vārās, notīri burkānus un sagriez plānās ripiņās. Pannā sakarsē sviestu un, ik pa brīdim apmaisot, cep burkānus 7–8 minūtes.
2
Pieber sezama sēkliņas un uz straujākas uguns cep vēl pāris minūšu. Pārkaisi garšvielas, pielej 100 ml ūdens un vāri 2–3 minūtes.
3
Burkānus iemaisi grūbās, katlu ietin segā un atstāj uz 15 minūtēm.

Pievienot komentāru

Veselīgi