Klasiskā aukstā tomātu zupa - lieliski garšo ar bageti vai fokaču
Sastāvdaļas
- 1 kg tomātu
- 250 ml auksta dārzeņu buljona
- 2 lielas ķiploka daiviņas
- 4 ēdk. olīveļļas
- 3 ēdk. krējuma
- 2 ēdk. laba balzametiķa
- 2 ēdk. saplucinātu bazilika lapiņu
- 2 ēdk. saplucinātu bazilika lapiņu
- sāls, malti pipari, cukurs
Piedevās labi garšo apgrauzdēta bagete vai fokača. Ja gribas vairāk sāta, iepriekš apcep plānās šķēlēs sagrieztu čorizo vai citu pikantāku desu, atdzesē un pasniedz pie zupas.
Pagatavošana 6 porcijas
1
1. Tomātus sagriez gabalos.
2
Kopā ar pārējiem produktiem, izņemot krējumu un baziliku, sablendē. Ja vajag, pievieno vēl garšvielas un balzametiķi.
3
Atdzesē. Lej šķīvjos, ieliec pa tējkarotei krējuma un pārkaisi ar baziliku.