Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Klasiskā aukstā tomātu zupa - lieliski garšo ar bageti vai fokaču

Sastāvdaļas
  • 1 kg tomātu
  • 250 ml auksta dārzeņu buljona
  • 2 lielas ķiploka daiviņas
  • 4 ēdk. olīveļļas
  • 3 ēdk. krējuma
  • 2 ēdk. laba balzametiķa
  • 2 ēdk. saplucinātu bazilika lapiņu
  • 2 ēdk. saplucinātu bazilika lapiņu
  • sāls, malti pipari, cukurs
Piedevās labi garšo apgrauzdēta bagete vai fokača. Ja gribas vairāk sāta, iepriekš apcep plānās šķēlēs sagrieztu čorizo vai citu pikantāku desu, atdzesē un pasniedz pie zupas.

Pagatavošana 6 porcijas

1
1. Tomātus sagriez gabalos.
2
Kopā ar pārējiem produktiem, izņemot krējumu un baziliku, sablendē. Ja vajag, pievieno vēl garšvielas un balzametiķi.
3
Atdzesē. Lej šķīvjos, ieliec pa tējkarotei krējuma un pārkaisi ar baziliku.

Pievienot komentāru

Veselīgi