Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock.com

Gārsas un mārrutku mērce veselībai

Sastāvdaļas
  • 200 g pārlasītu gārsu
  • 2 ēdk. sarīvētas mārrutka saknes
  • 1 ēdk. eļļas pēc savas izvēles
  • 2 ķiploka daiviņas
  • sāls, cukurs un etiķis pēc garšas
Šādu mērci – gan ēšanai uzreiz, gan sasaldēšanai ziemas krājumiem – var pagatavot arī no virzas. Svaigas mārrutka saknes vietā var izlīdzēties ar gataviem mārrutkiem no burciņas, bet tad etiķa vajadzēs mazāk.

Pagatavošana

1
Gārsu ļoti smalki sakapā. Ķiplokus nomizo.
2
Zaļumus ber bļodā, pievieno caur spiedi izspiestus ķiplokus, mārrutkus un eļļu. Vispirms pieber sāli un cukuru un pagaršo. Pēc tam pielej etiķi.
3
Iepildi mazās burciņās vai arī citos, saldēšanai piemērotos trauciņos.

Pievienot komentāru

Veselīgi