Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Kalmāra un dārzeņu salāti

Sastāvdaļas
  • 300 g sagatavotu kalmāru
  • 150 g burkānu
  • 150 g sarkano paprikas pākšu
  • 100 g lapu salātu
  • 50 g pavasara sīpoliņu ar lokiem
  • 1 maza svaiga čili pāksts
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 3 ēdk. gaišā balzametiķa
  • 2 ēdk. olīveļļas
  • 1–2 tējk. citrona sulas
  • 1 tējk. cukura
  • malti pipari
  • sāls
Pirms likšanas galdā var pievienot ne tikai salātlapas, bet arī gabaliņos sagrieztu svaigu gurķi.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Kalmāru sagriez gabalos. Liec verdošā ūdenī ar citrona sulas piedevu un vāri apmēram 3 minūtes. Nokās un apslaki ar citrona sulu.
2
Sīpoliņus ar lokiem sagriez ieslīpos gredzenos, iztīrītu papriku un nomizotu burkānu – mazos gabaliņos, čili piparu – gredzenos, ķiploka daivu – plānās šķēlītēs.
3
Etiķi sakul ar eļļu, sāli, pipariem un cukuru.
4
Kalmārus samaisi ar dārzeņiem un mērci un uz 15–20 minūtēm ieliec ledusskapī.
5
Pievieno saplucinātas salātlapas.

Pievienot komentāru

Veselīgi