Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Trīs neparastāki produkti gavēņa laikam

Sastāvdaļas
Klāt ir gavēņa laiks, kad kristīgā pasaule aicina samazināt gaļas patēriņu ikdienā. Ja pats negavē, paskaties uz šiem produktiem, ar kuriem var dažādot savu ikdienas ēdienkarti.

Pagatavošana

1
Džekfrūts ir lielākais un smagākais auglis pasaulē, kas aug kokos. Tas spēj piebriest pat 40 kg smags un 80–90 cm garš. Tā īpatnība – auglis aug tieši pie stumbra, nevis karājas zarā, bet lielākā vērtība – nogatavojies garšo un smaržo gluži kā ananasa un banāna krustojums un ir brīnišķīgs deserta auglis. Negatavs tas neizceļas ne ar garšu, ne smaržu, ir visai neitrāls, toties, kad tiek izvārīts vai izsutināts, tekstūra atgādina gaļu tik ļoti, ka nezinātājs nemaz to nevarēs atšķirt.
2
Mungo pupiņas jeb Jeruzalemes pupiņas ir pazīstamas arī ar nosaukumu Mung Dal – pākšaugs, ko jau vismaz tūkstoš gadus audzē Indijā un mūsdienās diendienā liek galdā gandrīz visā Dienvidaustrumāzijā. Mungo pupiņas ir vieglāk sagremojamas nekā mūsu dārza pupas, tās neuzpūš vēderu, taču garša ir mazāk izteikta, tāpēc ēdienos pievieno daudz garšvielu. No šo pupiņu miltiem gatavo arī mums pazīstamās caurspīdīgās jeb stikla nūdeles.
3
Zīda tofu ir mīkstāka konsistence nekā parastajam tofu, jo tas gatavošanas procesā netiek tik ļoti sapresēts. Cepšanai nav īsti piemērots, drīzāk gan, lai radītu ēdienam biezpienam līdzīgu konsistenci. Klasiski izmanto: ● zupās, it sevišķi populārajā miso zupā; ● par pamatu pikantām mērcēm; ● ir labs olbaltumvielu avots pašgatavotajos smūtijos; ● dažādos saldajos ēdienos.

Pievienot komentāru

Veselīgi