Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Idejas garšīgai mocarellas apēšanai

Sastāvdaļas
Ja vienā ēdienreizē visu siera gabalu vai visas bumbiņas nevar izlietot, tad tās pāris dienas var uzglabāt ledusskapī – kopā ar sālīto šķidrumu ieliek stikla burkā vai citā piemērotā traukā ar vāku.

Pagatavošana

1
Mocarellu ieteicams izņemt no ledusskapja vismaz stundu pirms ēšanas vai ēdiena gatavošanas, jo citādi nebūs jūtama ne īstā garša, ne aromāts.
2
Šo sieru var griezt gan šķēlēs, gan gabaliņos, to var rīvēt, cept un kausēt.
3
Kopš pagājušā gadsimta 70. gadiem modē joprojām ir mocarellas salāti ar tomātiem un baziliku – baltās siera šķēlītes pamīšus ar sarkanajiem tomātiem un zaļo baziliku izskatās tik vilinoši, ka garša reizēm paliek otrajā vietā.
4
Mocarellu kopā ar tomātu šķēlītēm liek uz grauzdētas maizītes, apslaka ar balzametiķi, pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem melnajiem pipariem.
5
Mazās mocarellas bumbiņas pārmaiņus ar melnajām olīvām un ķirštomātiņiem uzdur uz kokteiļu irbulīšiem un pasniedz kā vieglu uzkodu.
6
Mocarella labi garšo ar dažādiem salātiem, eļļas un etiķa mērcē marinētiem dārzeņiem; to pievieno omletēm un sacepumiem, liek uz picas un pilda lielajos makaronos.

Pievienot komentāru

Salāti