Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Pikantie vīnogu un valriekstu salāti ar ķiplokiem

Sastāvdaļas
  • 500 g vīnogu
  • 200 g rupji sadrupinātu valriekstu kodolu
  • 15 ķiploka daiviņas
  • 60–70 ml gaišā balzametiķa
  • 35 ml olīveļļas
  • 35 ml saulespuķu eļļas
  • 1 maza sakapāta sarkanā čili pāksts
  • sāls, cukurs
Ļoti garšīgi salāti ar interesantu, pikantu ķiploku aromātu! Ja nav svaiga čili, mērcei pievieno šķipsniņu maltu čili piparu.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Nomizotus ķiplokus sakapā.
2
Nelielā burciņā ielej eļļu un etiķi, pievieno drusciņu sāls un šķipsniņu cukura. Cieši uzskrūvē vāciņu un kārtīgi sakrati, lai produkti labi savienojas.
3
Vīnogas, riekstus, čili un ķiplokus ber bļodā, aplej ar mērci un izcilā.

Pievienot komentāru

Salāti