Pikantie vīnogu un valriekstu salāti ar ķiplokiem
Sastāvdaļas
- 500 g vīnogu
- 200 g rupji sadrupinātu valriekstu kodolu
- 15 ķiploka daiviņas
- 60–70 ml gaišā balzametiķa
- 35 ml olīveļļas
- 35 ml saulespuķu eļļas
- 1 maza sakapāta sarkanā čili pāksts
- sāls, cukurs
Ļoti garšīgi salāti ar interesantu, pikantu ķiploku aromātu! Ja nav svaiga čili, mērcei pievieno šķipsniņu maltu čili piparu.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Nomizotus ķiplokus sakapā.
2
Nelielā burciņā ielej eļļu un etiķi, pievieno drusciņu sāls un šķipsniņu cukura. Cieši uzskrūvē vāciņu un kārtīgi sakrati, lai produkti labi savienojas.
3
Vīnogas, riekstus, čili un ķiplokus ber bļodā, aplej ar mērci un izcilā.