Rīvētu dārzeņu salāti lauku gaumē
Sastāvdaļas
- 2 smalkās šēlītēs sagriezti selerijas kāti
- 4 tievos salmiņos sagriezti burkāni
- 2 tievos salmiņos sagriezti cukini
- 2 plānos salmiņos sagrieztas sarkanās paprikas
- 1 saišķītis svaigu pētersīļu
- Mērcei:
- 2 ēdamk. baltā balzametiķa
- 2 ēdamk. citrona sulas
- 1 tējk. medus
- 3 ēdamk. vīnogu kauliņu vai rapšu eļļas
- sāls un svaigi malti pipari
- svaigas pētersīļa lapiņas dekorēšanai
Šiem krāsainajiem dārzeņu salātiem, kas pagatavoti no svaigiem dārzeņiem, piemīt nesamākslota lauku vienkāršība. Vienkārši un garšīgi!
Pagatavošana 4 porcijas
1
Selerijas kātus sagriež plānās šķēlēs. Papriku, cukini un burkānus sarīvē lielas skaidiņās vai sagriež palielos salmiņos.
2
Seleriju, burkānus, cukini, piparus un kapātos pētersīļus kārto lielā salātu bļodā.
3
Mazākā bļodiņā sajauc balzametiķi ar citrona sulu, medu un eļļu. Pārlej mērci dārzeņiem un samaisa. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
4
Salātus, garnētus ar petersīļa lapiņām, pasniedz atsevišķās bļodiņās.