Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Sinepju olas ar spinātiem un šķiņķi

Sastāvdaļas
  • 150 g spinātu
  • 150 ml piena
  • 100 ml ūdens
  • 4 olas
  • 4 šķēles pusvītināta šķiņķa
  • 2 lieli pavasara sīpoliņi
  • 2 ēdk. sviesta
  • 2 ēdk. sinepju
  • 1 ēdk. miltu
  • 1 ēdk. gaišā balzametiķa
  • sāls, malti pipari un muskatrieksts
Olas sinepju mērcē ir klasisks Viduseiropas virtuvju ēdiens, kas pavārgrāmatās dažādos variantos aprakstīts vismaz kopš 19. gadsimta sākuma. Olas vai nu pārlej ar sinepju mērci, vai arī iegremdē tajā. Tās var pasniegt kā atsevišķu uzkodu pie sviestmaizes un gaļas šķēlēm vai arī piedāvāt kopā ar vārītiem kartupeļiem vai kartupeļu biezputru un skābētiem gurķiem.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Sīpoliņus sagriez gredzenos, noskalotus un nosusinātus spinātus rupji sakapā.
2
Katliņā sakarsē 1 ēdk. sviesta, iesijā miltus un maisot turpini karsēt, līdz sāk smaržot. Ar putu slotiņu iekul ūdeni un pienu. Uzvāri un uz lēnas uguns vāri kādas 5 minūtes.
3
Tikmēr izvāri olas pusmīkstas.
4
Šķiņķa šķēlītes pārgriez šķērsām uz pusēm. Pannā sakarsē atlikušo sviestu un apcep šķiņķi kraukšķīgu. Izņem no pannas.
5
Pannā palikušajās taukvielās ieber sīpoliņus un minūti pasautē. Pievieno spinātus un karsē, līdz sakrītas. Pieber sāli un muskatriekstu.
6
Mērcē iemaisi etiķi un sinepes, pieber sāli un piparus.
7
Olas strauji atdzesē zem auksta ūdens strūklas un nolobi. Pasniedz ar sinepju mērci un spinātiem. Izrotā ar ceptajiem šķiņķa gabaliņiem.

Pievienot komentāru

Salāti