Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock.com

Oriģinālā Cēzara salātu recepte

Sastāvdaļas
Amerikāņiem patīk lepoties ar Cēzara salātiem kā ar savu kulināro klasiku, taču patiesībā tos pirmoreiz pagatavoja itālietis Sezāre Kardīni Meksikas pilsētiņā, kas atrodas gandrīz pie pašas ASV robežas. Leģenda par Cēzara salātu rašanos ir gaužām vienkārša – no nekā pagatavots kaut kas ļoti īpašs. Protams, par ļoti īpašiem šie salāti kļuva tikai laika gaitā.

Pagatavošana

1
Vispirms sagatavo ķiplokmaizes kubiņus: 2 tases sagrieztu baltmaizes kubiņu (½ cm lielus) apzied ar ķiploku eļļu, ko pagatavo no 2 smalki sakapātām ķiploka daiviņām, ¼ tējk. sāls un 3 ēdk. olīveļļas. Liec cepeškrāsnī un apbrūnini.
2
Pēc tam gatavo mērci: 2 olas vāri tikai 1 minūti (tas ir svarīgi!). 2–3 ēdk. olīveļļas sakul ar sāli, maltiem melnajiem pipariem, 2 tējk. citrona sulas un 6 pilieniem Vusteras mērces. Iekul olu dzeltenumus.
3
Gatavo salātus: Lielā bļodā kārto veselas vai rupji saplucinātas romiešu salātu lapas. Pārlej mērci, izcilā, pievieno ¼ tases Parmas siera plēksnīšu un pārkaisi ar maizes grauzdiņiem.
4
Cēzara salātus mēdz papildināt: ■ ar vistas gabaliņiem; ■ ar garnelēm; ■ ar apceptām bekona strēmelītēm; ■ ar avokado un tomātu gabaliņiem; ■ ar anšovu filejām.

Pievienot komentāru

Salāti