Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock.com

Tomātu salāti ar pesto mērci

Sastāvdaļas
  • 3 lieli tomāti
  • 1 šalotes sīpols, sagriezts plānos gredzenos
  • 100 g sadrupināta fetas siera
  • 2 ēdk. Olīveļļas
  • 1 kubiņos sagriezta franču bagete
  • Bazilika lapiņas
  • Mērcei
  • 2 ēdk. olīveļļas
  • 2 ēdk. Sarkanā pesto
  • 2 ēdk. Sarkanvīna etiķa
  • Sāls un melnie pipari
Tomātu sezona vēl nav beigusies, tāpēc ķeries klāt šādu salātu pagatavošanai. Ja franču bagete nav pa rokai, var izlīdzēties ar parastu baltmaizi.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Bageti sagriež kubiņos. Pannā lej eļļu un uz mērenas uguns apcep maizes kubiņus līdz tie kļūst brūni.
2
Kamēr maize nedaudz atdziest, tikmēr gatavo mērci: bļodiņā sajauc visas sastāvdaļas, pievieno sāli un piparus.
3
Apgrauzdētos maizes kubiņus kārto bļodā, virsū liek sagrieztus tomātus, sadrupinātu fetas sieru. Bagātīgi pārkaisa ar baziliku. Visam pāri lej mērci un uzmanīgu visu sajauc.

Pievienot komentāru

Salāti