Ziedkāpostu salāti lauku stilā 1
Sastāvdaļas
- 1 ziedkāposts (apm. 600-700g)
- 4 cieti vārītas olas
- 2 selerijas kāti
- 5-6 ēd.k. krējums
- 1 ēd.k. Dižonas sinepes
- 1 ēd.k. vīna etiķis
- zaļie loki
- sāls, pipari
Ziedkāposti (puķkāposti) uzturvērtības ziņā ir vērtīgāki par galviņkāpostiem, jo satur vairāk vitamīnu. Tāpēc, ieteiksim Jums vēl vienu pārbaudītu recepti, kuras sastāvā izmantots ;sis veselīgais dārzenis.
Pagatavošana
1
Ziedkāpostu sadala ziedos un novārā sālsūdenī, atdzesē. Sadala vai sagriež mazākos gabalos.
Olas notīra un sagriež smalkāk. Selerijas kātus sagriež mazos kubiņos.
2
Mērcei krējumu sajauc ar sinepēm un etiķi, pievieno pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
3
Dārzeņus sajauc ar mērci. Līdz pasniegšanai glabāt ledusskapī. Pasniedz pie gaļas ēdieniem vai ar maizi.
1 komentārs