Salāti
2015. gada 20. novembrī, 05:52

Skābētu kāpostu salāti ar kūpinātu gaļu

Ziemā roka tā vien sniedzas pēc skābētu kāpostu spainīša un tas ir pareizi. Skābi kāposti ir dabisks C vitamīna avots, turklāt to izmantošana kulinārijā ir visai plaša. Piedāvājam jums izmēģināt šo vienkārši pagatavojamo salātu recepti.

Pagatavošana

30 min4 porcijas
1

Sīpolu un kūpinātu gaļu sagriezt kubiņos. Gaļu apcept sausā pannā, ja gaļai ir tauku slānis. Ja tauku slāņa nav, pieliet mazliet eļļas. Pievienot sīpolus un cept visu kopā līdz sīpoli kļūst zeltaini.

2

Kartupeļus nomizot un sagriezt kubiņos. No kāpostiem nospiest sulu un sagriezt tos smalkāk.

3

Eļļu, sinepes un 3-4 ēdamkarotes kāpostu sulas sajaukt kopā. Pievienot pēc garšas sāli, cukuru un svaigi maltus piparus.

4

Salātu bļodā pārlikt kartupeļus, kāpostus, apceptu gaļu ar sīpoliem, pārliet ar mērci un apmaisīt. Salātus var pasniegt uzreiz, bet garšos labāk, ja 30 min. ļausiet tiem ievilkties.