Salāti
2015. gada 19. jūlijā, 13:37

Salāti "Caprese"

Caprese salātu nosaukums cēlies no Kapri salām. Šajos salātos obligātās sastāvdaļas ir mocarella, tomāti un baziliks. Taču saprotams, nelielas atkāpes gatavošanas niansēs ir pieļaujamas. Lai izdodas!

Pagatavošana

20 min4 porcijas
1

Tomātus nomazgāt un sagriezt uz pusēm. Lielākus tomātus sagriezt četrās daļās. Ja siers ir lielās bumbās, tad ar rokām saplūkāt mazākos gabalos.

2

Pagatavot mērci. Baziliku sablendēt ar oliveļļu, pievienot sieru, ķiploka daiviņu, riekstus (atstājot mazliet dekoram) un sāli pēc garšas un sablendēt vēlreiz.

3

Sieru un tomātus pārlikt salātu bļodā, pārliet ar mērci un uzmanīgi samaisīt. Dekorē ar svaigām bazilika lapiņām un ciedru riekstiem.