OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Salāti
2014. gada 26. jūnijā, 19:02

Cepti kartupeļi ar ķiplokiem un Parmezānu

Īpaši baudāms šis ēdiens ir vasarā, kad dārzeņi tikko no lauka. Taču arī citā gada laikā ir iespējams noķert šo īpašo dārzeņu toni.

Pagatavošana

60 min4 porcijas
1

Kartupeļus kārtīgi nomazgāt un sagriezt pabiezās šķēlēs. Burkānus nomizot un sagriezt strēmelītēs. Ķiplokus saspiest ar plato naža galu. Tomātus nomazgāt un sagriezt uz pusēm.
Kartupeļus, burkānus un ķiplokus pārliet ar olīveļļu, samaisīt. Pievienot rīvētu Parmezānu, timiānu, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Visu pārlikt uz cepešpannas un cept iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī apm. 45-50 min, ik pa brīdim apmaisot. 15 min pirms cepšanas beigām pievienot tomātus.

2

Pasniedz kā pamat-ēdienu vai kā piedevu gaļas ēdieniem.