Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Apelsīnu un garneļu salāti

Sastāvdaļas
Apelsīns ir viens no retajiem augļiem, ko Kristofors Kolumbs (bet varbūt kāds cits to laiku slavenais jūrasbraucējs) ir aizvedis uz Ameriku no Eiropas, kur to jau sen pazina. Par apelsīna īsto dzimteni uzskata Ķīnu, tāpēc arī tāds nosaukums – tulkojumā apelsīns nozīmē Ķīnas ābols.

Pagatavošana

1
Lēzenā šķīvī ieber 200 g saldētu vārīto garneļu. No 1 apelsīna izspied sulu, samaisi ar 2–3 ēdk. vermuta un ½ tējk. rupji sarīvētas apelsīna miziņas. Maisījumu pārlej garnelēm un ļauj, lai tās atkūst.
2
200 g saplucinātu salātlapu ber lielā šķīvī, kārto virsū 2 apelsīnus, kas sadalīti daiviņās bez baltās miziņas. Pārber garneles.
3
Pārlej ar mērci, kas sakulta no 1 ēdk. apelsīna sulas, 4 tējk. olīveļļas, sāls un svaigi maltiem pipariem.
4
Salāti labi garšo ar siltu bageti.

Pievienot komentāru

Salāti