Adžika zaļā "Ahushua Džika"
Sastāvdaļas
- 100g kinza
- 100g piparmētra
- 100g dilles
- 100g baziliks
- 300g zaļie asie pipari
- 1 ķiploka galviņa
- sāls
Viena no tradicionālām Kaukāziešu asajām mērcēm - adžika. Zaļā adžika nav tik asa kā sarkanā, atšķiras ar pievienojamām garšvielām, bet pamats ir viens - pipari, ķiploki un sāls. Šo adžiku pamatā pasniedz pie gaļām un sieriem.
Pagatavošana
1
Iztīrītus no sēklām piparus liek lielā bļodā,
pārlej ar vārošu ūdeni, piespiež ar slogu un
atstāj uz 3-4 stundām. Ūdeni noliet.
Piparus kopā ar smalki sakapātiem zaļumiem un ķiplokiem sablenderēt.
Piparus kopā ar smalki sakapātiem zaļumiem un ķiplokiem sablenderēt.
2
Adžiku pilda tīrās sausās burkās un glabā vēsā vietā.