OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Konservēšana
2011. gada 16. oktobrī, 17:55

Adžika zaļā "Ahushua Džika"

Viena no tradicionālām Kaukāziešu asajām mērcēm - adžika. Zaļā adžika nav tik asa kā sarkanā, atšķiras ar pievienojamām garšvielām, bet pamats ir viens - pipari, ķiploki un sāls. Šo adžiku pamatā pasniedz pie gaļām un sieriem.

Pagatavošana

1

Iztīrītus no sēklām piparus liek lielā bļodā, pārlej ar vārošu ūdeni, piespiež ar slogu un atstāj uz 3-4 stundām. Ūdeni noliet.

Piparus kopā ar smalki sakapātiem zaļumiem un ķiplokiem sablenderēt.

2

Adžiku pilda tīrās sausās burkās un glabā vēsā vietā.