Dzērveņu čatņi
Sastāvdaļas
- 3 sarkani sīpoli
- 500g dzērvenes
- 3 ēd.k.medus
- 6 ķiploka daiviņas
- 100ml dzērveņu sulas
- sāls pēc garšas
- eļļa apcepšanai
Šim ievārījumam ir viena dīvaina īpašība - jo ilgāk viņš stāv, jo labāk garšo! Bet ir vēl viena, ne mazāk dīvaina īpašība - parasti ilgi nestāv!
Pagatavošana
1
Sīpolus sagriezt gredzenos un apcept eļļā sautējamā katliņā.
Kad sīpoli paliek brūni, tiem pievienot sasmalcinātus ķiplokus un cept visu kopā vēl 5 min.
2
Pievienot dzērvenes, medu, dzērveņu sulu (sulu bez cukura), uzvārīt un samazinot uguni sautēt kādas minūtes 30.Kad masa ir sabiezējusi, uguni izslēgt, mazliet atdzesēt un salikt burkās.