Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dzērveņu čatņi

Sastāvdaļas
  • 3 sarkani sīpoli
  • 500g dzērvenes
  • 3 ēd.k.medus
  • 6 ķiploka daiviņas
  • 100ml dzērveņu sulas
  • sāls pēc garšas
  • eļļa apcepšanai
Šim ievārījumam ir viena dīvaina īpašība - jo ilgāk viņš stāv, jo labāk garšo! Bet ir vēl viena, ne mazāk dīvaina īpašība - parasti ilgi nestāv!

Pagatavošana

1
Sīpolus sagriezt gredzenos un apcept eļļā sautējamā katliņā. Kad sīpoli paliek brūni, tiem pievienot sasmalcinātus ķiplokus un cept visu kopā vēl 5 min.
2
Pievienot dzērvenes, medu, dzērveņu sulu (sulu bez cukura), uzvārīt un samazinot uguni sautēt kādas minūtes 30.Kad masa ir sabiezējusi, uguni izslēgt, mazliet atdzesēt un salikt burkās.

Pievienot komentāru

Konservēšana