Kabaču ievārījums
Sastāvdaļas
- 1 kg kabaču
- 600g cukura
- 2 citronu sula
- citrona miziņa
- piparmētras
Ievārījums no dārzeņiem ir ļoti "netradicionāla" bet pagatavot to ir tik pat vienkārši, kā tradicionālo, visiem ierasto vecmāmiņas ievārījumu. Un ir garšīgi! Šis ievārījums labi derēs klāt maizēm ar Fetaki tipa sieru.
Pagatavošana
1
Piparmētras sasmalcina. Kabačus nomizo,
sagriež uz pusēm, izņem sēkliņas un sagriež
smalkāk.
Jau sagrieztus kabačus pārliek katliņā ar biezu
apakšu, pārber ar cukuru, piparmētrām,
strēmelītēs sagrieztu citrona miziņu un
citrona sulu un noliek uz 2-3 stundām
ievilkties.
2
Katliņu uzlikt uz uguns un uzvārīt, tad uz vidējas uguns vārīt apmēram 30 min., kamēr kabai ir sakaramelizējušies.
3
Pilda tīrās sausās burciņās.