Seleriju un ābolu salāti ziemai
Sastāvdaļas
- 4 āboli
- 2 burkāni
- 1 selerijas sakne
- 1 liels puravs
- 1 citrons, smalki rīvēta miziņa un izspiesta sula
- 1 ēdk. citronskābes
- 1 ēdk. sāls
- 1 ēdk. cukura
Labāk izvēlēties skābenus ābolus, kas salātiem dos pilnīgāku garšu. Sanāks 4 puslitra burciņas. Tas prasīs 1 stundu pagatavošanai + 4 stundas nostāvēšanai
Pagatavošana
1
Ābolus, burkānus un seleriju nomizo un sarīvē uz sakņu rīves. Puravu sīki sagriez.
2
Liec dārzeņus bļodā un pievieno pārējās sastāvdaļas. Visu rūpīgi samaisi, līdz sāls, cukurs un skābe izšķīduši. Ļauj nostāvēties vēsumā 4 stundas.
3
Pagaršo un, ja nepieciešams, pievieno vēl cukuru sāli vai citronskābi.
4
Salātus liec puslitra burciņās un sterilizē 25 minūtes 85 grādu temperatūrā. Aizvāko. Uzglabā vēsā vietā gadu.