Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Ābolu čatnijs

Sastāvdaļas
  • 1 kg iztīrītu, nomizotu, gabaliņos sagrieztu ābolu
  • 500 g brūnā cukura
  • 200 ml baltvīna etiķa
  • 150 g rozīņu
  • 1 sīpols
  • ½ vidēji asa čili
  • 1 ēdk. eļļas
  • 1 tējk. sāls
Šīs saldskābā mērce lieliski papildinās cūkgaļas vai vistas gaļas ēdienus.

Pagatavošana

1
Katliņā lej eļļu un tajā uz lēnas uguns cep smalki sagrieztus sīpolus un čili, līdz sīpoli caurspīdīgi.
2
Pievieno pārējās sastāvdaļas, strauji uzvāri un samazini uguni. Turpini vārīt apmēram 30 minūtes, līdz čatnijs sabiezējis. Pagaršo, vai nevajag papildināt sāli, cukuru vai etiķi. Pildi burciņās, atdzesē un uzglabā ledusskapī.

Pievienot komentāru

Konservēšana