sestdiena, 27. aprīlis

Kabaču čatnijs 1

Sastāvdaļas
  • 1 kg gabaliņos sagrieztu kabaču bez mizas
  • 6 sīpoli
  • 6 ķiploka daiviņas
  • 3–4 svaigas čili pākstis
  • 1 gabaliņš ingvera saknes (3–4 cm)
  • 200 ml etiķa
  • 200 ml brūnā cukura
  • 70 g gaišo rozīņu
  • 1 ēdk. sāls
  • 1 ēdk. karija pulvera
  • 1 ēdk. maltas kurkumas
  • 1 ēdk. maltas saldās paprikas
  • 1 tējk. malta kanēļa
  • 1 tējk. maltu romiešu ķimeņu
Čatnijam labāk izmantot mazas rozīnes bez kauliņiem, bet, ja tādas nav pieejamas, der arī tumšās rozīnes.

Pagatavošana

1
Nomizotus sīpolus, ķiplokus un ingveru sakapā. Iztīrītas čili pākstis arī sakapā.
2
Visus produktus, izņemot rozīnes, pildi katlā, maisot uzvāri un, ik pa laikam apmaisot, izsautē mīkstus.
3
Ja vajag, pievieno vēl garšvielas un sablendē.
4
Pieber rozīnes, vēlreiz uzvāri un karstu pildi burkās un aizvāko.

Pievienot komentāru

Konservēšana