Kabaču čatnijs 1
Sastāvdaļas
- 1 kg gabaliņos sagrieztu kabaču bez mizas
- 6 sīpoli
- 6 ķiploka daiviņas
- 3–4 svaigas čili pākstis
- 1 gabaliņš ingvera saknes (3–4 cm)
- 200 ml etiķa
- 200 ml brūnā cukura
- 70 g gaišo rozīņu
- 1 ēdk. sāls
- 1 ēdk. karija pulvera
- 1 ēdk. maltas kurkumas
- 1 ēdk. maltas saldās paprikas
- 1 tējk. malta kanēļa
- 1 tējk. maltu romiešu ķimeņu
Čatnijam labāk izmantot mazas rozīnes bez kauliņiem, bet, ja tādas nav pieejamas, der arī tumšās rozīnes.
Pagatavošana
1
Nomizotus sīpolus, ķiplokus un ingveru sakapā. Iztīrītas čili pākstis arī sakapā.
2
Visus produktus, izņemot rozīnes, pildi katlā, maisot uzvāri un, ik pa laikam apmaisot, izsautē mīkstus.
3
Ja vajag, pievieno vēl garšvielas un sablendē.
4
Pieber rozīnes, vēlreiz uzvāri un karstu pildi burkās un aizvāko.
1 komentārs