Sīpolu čatnijs ar rozīnēm un riekstiem
Sastāvdaļas
- 1 kg salmiņos sagrieztu sīpolu
- 250 g brūnā cukura
- 150 ml ābolu etiķa
- 100 g rozīņu
- 40 g rupji sakapātu valriekstu
- 30 g sviesta
- ½ tējk. malta kanēļa
- ½ tējk. maltu melno piparu
- ¼ tējk. maltu krustnagliņu
- sāls
- ½ tējk. malta ingvera
Ļoti labi garšo uz maizes, pie siera, pastētēm un grilētas gaļas.
Pagatavošana
1
Katlā izkausē sviestu un apsautē sīpolus.
2
Kad sīpoli kļūst caurspīdīgi, pievieno rozīnes, garšvielas, cukuru, sāli, piparus un etiķi.
3
Uz lēnas uguns vāri vismaz 45 minūtes, pēc tam pievieno valriekstus un vēlreiz uzkarsē.
4
Karstu pildi burciņās un aizvāko.