Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Sīpolu čatnijs ar rozīnēm un riekstiem

Sastāvdaļas
  • 1 kg salmiņos sagrieztu sīpolu
  • 250 g brūnā cukura
  • 150 ml ābolu etiķa
  • 100 g rozīņu
  • 40 g rupji sakapātu valriekstu
  • 30 g sviesta
  • ½ tējk. malta kanēļa
  • ½ tējk. maltu melno piparu
  • ¼ tējk. maltu krustnagliņu
  • sāls
  • ½ tējk. malta ingvera
Ļoti labi garšo uz maizes, pie siera, pastētēm un grilētas gaļas.

Pagatavošana

1
Katlā izkausē sviestu un apsautē sīpolus.
2
Kad sīpoli kļūst caurspīdīgi, pievieno rozīnes, garšvielas, cukuru, sāli, piparus un etiķi.
3
Uz lēnas uguns vāri vismaz 45 minūtes, pēc tam pievieno valriekstus un vēlreiz uzkarsē.
4
Karstu pildi burciņās un aizvāko.

Pievienot komentāru

Konservēšana