Marinēts ķirbis.
foto: Shutterstock
Marinēts ķirbis.
Konservēšana
2024. gada 2. martā, 12:03

Marinēts ķirbis, kas garšo pēc mango

Ķirbis patiesībā ir oga, un šī recepte to lieliski pierāda. Galarezultāts ir salds, un ēdāji saka – tas atgādina mango, nevis ķirbi, tāpēc to var izmantot desertu pagatavošanā, kūku pildīšanā vai arī našķoties tāpat.

Pagatavošana

1

Ķirbi sagriez vidēja lieluma kubiņos un liec katlā. Vienu labi nomazgātu apelsīnu un citronu ar visu mizu sagriez gabalos. Pārējos apelsīnus nomizo un sagriez kubiņos. Citrusaugļus pievieno ķirbjiem.

2

Ieber katlā cukuru un citronskābi, labi izmaisi, uzliec vāku un atstāj 3 stundas istabas temperatūrā. Ik pa laikam apmaisi.

3

Pildi tīrās bukās un sterilizē tās 30 minūtes.