Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Hole fresh salted cucumber on plate with dills

Mazsālīti gurķīši

Sastāvdaļas
  • 1,5 kg svaigi gurķi
  • 2 l ūdens
  • 5-6 diļļu kāti (ar visiem ziediem)
  • 4 ēd.k. sals
  • 5-6 ķiploka daiviņas
  • 1-2 mārrutku lapas
  • 5-6 upeņu lapas
  • 3-4 kiršu lapas
  • 3-4 krustnagliņas
  • 10 smaržīgie pipari
Ir ēdieni, kuru smarža atsauc atmiņā konkrētu gada laiku un tieši mazsālīti gurķīši ir tie, kuri smaržo pēc vasaras!

Pagatavošana

1
Gurķus nomazgāt, nogriezt abus galus, sadurstīt ar nazi vai zobu bakstamo pāris vietās. Ķiploku daiviņas nomizot, ja tas ir vecais ķiploks. Jaunus ķiplokus mizot nevajag, tikai sagriezt uz pusem.
2
Gurķus sakārtot tīrā traukā, pamīšus ar zaļumiem, garšvielām un ķiplokiem.
3
Ūdeni ieliet katlā, pievienot sāli, piparus, krustnagliņas un uzkarsēt. Ar karstu rosolu pārliet gurķus, apsegt ar dvielīti un atstāt uz visu nakti. Nakamjā dienā gurķi ir ēdami.

Pievienot komentāru

Konservēšana