foto: Shutterstock
Konservēšana
2024. gada 20. septembrī, 10:00

Kabaču un dārzeņu salāti

Ja šos salātus papildina ar smalki sakapātiem pētersīļiem vai selerijām, tie iegūst pavisam citu aromātu. Ja zaļumus pievieno vārīšanas beigās, ieteicams salātus pasterizēt (20 minūtes 85–90 grādos).

Pagatavošana

1

Kabačus sagriez mazos gabaliņos, sīpolus sakapā, burkānus sarīvē rupjās skaidiņās. Tomātus arī sagriez gabaliņos.

2

Visus produktus, izņemot etiķi, liec katlā, samaisi, uzvāri un uz vidējas uguns, ik pa laikam apmaisot, turpini vārīt aptuveni 1 stundu. 10 minūtes pirms vārīšanas beigām pievieno etiķi.

3

Karstu pildi burkās, aizvāko un uz brīdi apgriez uz vāciņa.