sestdiena, 27. aprīlis
Shutterstock

Rasola sagatave ar zaļajiem zirnīšiem

Sastāvdaļas
  • nelieli gurķi
  • 150 g izlobītu zaļo zirnīšu
  • 500 ml ūdens
  • 2ēdk. cukura
  • 1 ēdk. sāls
  • 1 ēdk. 9 % etiķa
  • 2 ķiploka daiviņas
  • diļļu ziedu čemurs
  • mārrutka lapa
Tā kā burkas netiek pasterizētas, ieteicams uzglabāt ledusskapī vai vēsā pagrabā, jo zirnīši atšķirībā no gurķiem sāk bojāties ātrāk. Ziemā atliek noliet marinādi un pievienot pārējiem rasola produktiem. Zirnīšus un gurķus vienus pašus var arī pārliet ar kādu mērci un pasniegt kā piedevas. P.s. No minētā daudzuma sanāks 1 l burka.

Pagatavošana

1
Zirnīšus blanšē verdošā ūdenī un strauji noskalo zem auksta ūdens strūklas. Nomazgātiem gurķiem nogriez galiņus. Ķiplokus nomizo.
2
Burkā liec dilles, saplucinātu mārrutku un uz pusēm pārgrieztu ķiploka daiviņu. Virsū kārto gurķus un ieber zirnīšus.
3
Uzvāri ūdeni un pārlej gurķiem. Uzliec vāciņu un atstāj uz 5 minūtēm.
4
Tad ūdeni nolej, vēlreiz uzvāri, atkal pārlej gurķiem un atstāj vēl uz 5 minūtēm.
5
Vēlreiz nolej, ielej katlā, pievieno sāli, cukuru un etiķi un uzvāri.
6
Pārlej gurķiem tā, lai burka būtu pilna.
7
Aizvāko un apgriez uz vāciņa, lai atdziest.

Pievienot komentāru

Konservēšana