Konservēšana
2015. gada 19. jūlijā, 14:06

Zemeņu ievārījums ar rozmarīnu

Šajā receptē minēts, ka ievārījuma pagatavošanai var izmantot arī saldētas zemenes, tomēr iesakām ievārījumu gatavot zemeņu sezonas laikā un ievārījumam tomēr izmantot svaigas ogas.

Pagatavošana

30 min
1

Zemenes nomazgāt, pēc vēlmes sagriezt smalkāk. Saldētas zemenes atkausēt. Pārlikt zemenes katliņā ar biezu apakšu, pievienot pārējās sastāvdaļas un vārīt 10 min. ik pa brīdim apmaisot.

2

Ievārījumu atdzesēt, izņemt rozmarīna zariņus, pārlikt stikla burciņā, apsegt ar vāku. Glabāt ledusskapī.

3

Avots-laperla-foto.livejournal.com