Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Garšaugu sviests

Sastāvdaļas
  • 250 g mīksta sviesta
  • 2 ēdk. citrona sulas
  • smalki sakapāti garšaugi: pētersīļi, lociņi, dilles, baziliks, timiāns, salvija, rozmarīns
  • sāls, malti pipari
  • malta paprika
Kad krējumu kuļ tik ilgi, līdz piena tauki atdalās no šķidruma, rodas sviests – produkts, kas tūkstošiem gadu visdažādākajos veidos ticis lietots kulinārijā. Viens no populārākajiem nostāstiem par sviesta rašanos ir šāds: kāds ceļotājs ilgi, ilgi jājis ar zirgu, un līdzi paņemtais piens no nemitīgās šūpošanās pārvērties sviestā…

Pagatavošana

1
Sviestu puto ar citrona sulu, līdz tas kļūst gaišs un gandrīz dubultojis apjomu. Pēc tam pievieno zaļumus un garšvielas.

Pievienot komentāru

Idejas brokastīm