Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Pixabay.com

Spinātu un olu sacepums

Sastāvdaļas
  • 500 g svaigu spinātu
  • 1/3 glāzes piena
  • 3–4 olas
  • 2 ēdk. sviesta
  • zaļumi pasniegšanai
Šis vieglais, bet vienlaikus arī sātīgais sacepums būs lieliska piedeva gan ceptai gaļai, gan zivīm.

Pagatavošana

1
Pārlasītus un nomazgātus spinātus sagriez un uz dažām sekundēm iemet vārošā, pasālītā ūdenī, tad ātri pārvieto caurdurī un ļauj notecēt ūdenim. Pēc tam pārliec spinātus pannā ar uzsildītu sviestu un nedaudz tos apcep.
2
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Pārliec veidnē (vai atstāj pannā, ja to var likt cepeškrāsnī), izlīdzini, pārlej ar pienu, kurā iekultas olas, liec cepeškrāsnī un cep aptuveni 10 minūtes, kamēr olas gatavas. Pirms pasniegšanas pārkaisi ar sakapātiem zaļumiem – īpaši gards spinātu sacepums būs ar baziliku un kinzu.

Pievienot komentāru

Idejas brokastīm