Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Pienā vārīta mannas putra ar piedevām

Sastāvdaļas
  • 500 ml trekna piena
  • 50 g sviesta
  • 3 ēdk. mannas
  • 1–2 tējk. cukura
  • šķipsniņa sāls
Ja mannu pievieno aukstam pienam, ir lielāka iespēja, ka neveidosies kunkuļi.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Katlā ielej aukstu pienu, iesijā mannu, pieber sāli un cukuru un rūpīgi samaisi.
2
Liec katlu uz mērenas uguns un maisot karsē – tā, lai manna nepielīp pie katla dibena
3
Kad katla saturs uzmet burbuli, samazini karstumu un turpini, nepārtraukti maisot, vārīt vēl 5–6 minūtes.
4
Ar putojamo slotiņu iekul sviestu. Noņem no uguns, uzliec vāku un atstāj uz 5 minūtēm.

Pievienot komentāru

Idejas brokastīm