Rīsu pankūkas
Sastāvdaļas
- 250 ml vājpiena
- 150 g kviešu miltu
- 140 g vārītu basmati rīsu
- 1 liela ola
- 2 ēdk. saulespuķu eļļas + eļļa cepšanai
- 1½ tējk. cepampulvera
- šķipsniņa sāls
Pankūkas ar vārītiem rīsiem ir sātīgas, bet interesantāka un izsmalcinātāka garša rodas, ja basmati rīsu vietā izmanto tvaicētus savvaļas rīsus.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Bļodā iesijā miltus, cepampulveri un sāli.
2
Iekul pienu, olu un eļļu, lai izveidojas gluda mīkla.
3
Iemaisi rīsus un atstāj, lai vismaz 5 minūtes iestāvas.
4
Ar ēdamkaroti liec mīklu mēreni karstā, ieeļļotā pannā un cep, līdz virspusē parādās burbulīši. Apgriez uz otru pusi un izcep pankūciņas gatavas.