foto: Shutterstock
Idejas brokastīm
2024. gada 17. februārī, 10:08

Sāļā mannas biezputra

Šis mannas biezputras variants vislabāk garšo karsts, kamēr sīpoli un šķiņķa gabaliņi nav sākuši atdzist.

Pagatavošana

35 min4 porcijas
1

Sīpolu nomizo un sagriez plānās ripiņās, pēc tam četrās daļās. Šķiņķi sagriez mazos gabaliņos.

2

Šķiņķi liec aukstā pannā, sakarsē un cep, līdz gabaliņi kļūst zeltaini.

3

Pievieno sīpolus un arī apcep caurspīdīgi zeltainus.

4

Katlā ar biezu dibenu ielej buljonu (istabas temperatūrā) un maisot iesijā mannu. Liec uz mērenas uguns un uzreiz sāc maisīt, lai manna nepielīp pie katla dibena. Kad katla saturs uzvārās, samazini karstumu un maisot turpini vārīt vēl 4–5 minūtes.

5

Liec biezputru šķīvjos un papildini ar ceptajiem sīpoliem un šķiņķi.