foto: Shutterstock
Idejas brokastīm
2024. gada 2. jūnijā, 10:00

Pufīgās japāņu pankūkas

Viens no japāņu gastronomijas principiem ir ēdiena gatavošana, neatkāpjoties ne par pussolīti no instrukcijas. Nereti tas, lai ir pareizi, ir svarīgāk par garšu!

Pagatavošana

6 porcijas
1

Bļodā iesijā miltus un cepamo pulveri, pievieno cukuru un sajauc. Vidū izveido iedobīti.

2

Sakul olas, ielej iedobītē, rūpīgi samaisi. Iegūtajai masai pievieno pienu, vaniļu un eļļu un kul, līdz veidojas gluda mīkla. Ar blenderi darbi ies ātrāk uz priekšu.

3

Pannā liec 3,5 cm augstus konditorejas metāla riņķus: pannu un riņķus uzkarsē un iesmērē ar taukvielām. Riņķus par ¾ piepildi ar pankūku mīklu un pannai uzliec vāku. Cep uz mazas uguns aptuveni 10 minūtes, kad pankūkai vajadzētu būt pārklātai ar nelieliem burbulīšiem, bet malām pie formas – sausām. Ļoti uzmanīgi apgriez pankūku ar formiņu otrādi un cep vēl 1–2 minūtes.

4

Pasniedz ar saldējumu, kļavu sīrupu vai ogām.