OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Idejas brokastīm
2023. gada 16. novembrī, 06:24

Omlete ar degvīnu

Degvīns šim ēdienam piešķir īpaši pikantu noti. Par alkohola koncentrāciju šajā ēdienā nav jāsatraucas, tas izgaro pagatavošanas procesā.

Pagatavošana

2 porcijas
1

Pannā izkausēt 15g sviesta un apcept tajā smalki sakapātu sīpolu, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievienot 1/4 tējk. paprikas pulvera. Sīpolus atdzesēt, sajaukt ar atlikušo sviestu un izberzt caur sietu.

2

Olu dzeltenumus atdalīt no olas baltumiem un saputot katru atsevišķi, tad sajaukt kopā. Pannā izkausēt pusi sviesta ar papriku un ieliet 1/2 olu maisījuma. Izlīdzināt. Krējumu sajaukt ar atlikušo papriku. Kad apakšējā mala kļūst brūna, omletei pa virsu uzlikt pusi krējuma-paprikas maisījuma, salocīt 2 vai 3 daļās, apsegt ar vāku un cept vēl 2-3 minūtes. Pārlikt uz šķīvja. To pašu atkārtot otrai porcijai.

3

Atsevišķā traukā uzsildīt degvīnu, aizdedznāt un degošu pārliet pāri omletei. Uzreiz pasniegt. Klāt var pasniegt krējuma-paprikas mērci un zaļo salātus.