Ceptas olas asās
Sastāvdaļas
- 4 olas
- 400g konservētu tomātu (vēlams bez ādas)
- 2 ķiploku daiviņas
- 1-2 mazie asie pipariņi
- Parmezāna siers
- Vorčesteras mērce
- sāls, svaigi malti pipari
Pikantu ēdienu cienītājiem šīs ceptās olas īpaši ies pie sirds. Tiem, kam pikanti ēdieni negaršo, asos piparus var nepievienot, bet, mūsuprāt, mazliet asumiņa šīm olām nāk tikai par labu!
Pagatavošana 2 porcijas
1
Ķiplokus notīrīt un saspiest ar naža plato galu. Pannā uzkarsēt eļļu un apcept tajā ķiplokus un sasmalcinātus asos piparus. Ja kādam divi pipariņi šķiet pa daudz, var samazināt piparu daudzumu. Pievienot
sasmalcinātus konservētus tomātus, Vorčesteras
mērci, pārkaisīt ar sāli un svaigi maltiem
melniem pipariem un cept 5 min. uz vidējas uguns ik pa brīdim apmaisot.
2
Uzmanīgi uzsist olas (lai dzeltenums paliek
vesels) un cept 2-3 min uz nelielas
uguns. Apsegt pannu ar vāku un cept vel
2 minūtes.
Pasniegt pārkaisot ar rīvētu Parmezāna sieru un
svaigu maizes šķēli.