Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ceptas olas asās

Sastāvdaļas
  • 4 olas
  • 400g konservētu tomātu (vēlams bez ādas)
  • 2 ķiploku daiviņas
  • 1-2 mazie asie pipariņi
  • Parmezāna siers
  • Vorčesteras mērce
  • sāls, svaigi malti pipari
Pikantu ēdienu cienītājiem šīs ceptās olas īpaši ies pie sirds. Tiem, kam pikanti ēdieni negaršo, asos piparus var nepievienot, bet, mūsuprāt, mazliet asumiņa šīm olām nāk tikai par labu!

Pagatavošana 2 porcijas

1
Ķiplokus notīrīt un saspiest ar naža plato galu. Pannā uzkarsēt eļļu un apcept tajā ķiplokus un sasmalcinātus asos piparus. Ja kādam divi pipariņi šķiet pa daudz, var samazināt piparu daudzumu. Pievienot sasmalcinātus konservētus tomātus, Vorčesteras mērci, pārkaisīt ar sāli un svaigi maltiem melniem pipariem un cept 5 min. uz vidējas uguns ik pa brīdim apmaisot.
2
Uzmanīgi uzsist olas (lai dzeltenums paliek vesels) un cept 2-3 min uz nelielas uguns. Apsegt pannu ar vāku un cept vel 2 minūtes. Pasniegt pārkaisot ar rīvētu Parmezāna sieru un svaigu maizes šķēli.

Pievienot komentāru

Idejas brokastīm