OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Idejas brokastīm
2023. gada 26. oktobrī, 21:12

Ceptas olas asās

Pikantu ēdienu cienītājiem šīs ceptās olas īpaši ies pie sirds. Tiem, kam pikanti ēdieni negaršo, asos piparus var nepievienot, bet, mūsuprāt, mazliet asumiņa šīm olām nāk tikai par labu!

Pagatavošana

15 min2 porcijas
1

Ķiplokus notīrīt un saspiest ar naža plato galu. Pannā uzkarsēt eļļu un apcept tajā ķiplokus un sasmalcinātus asos piparus. Ja kādam divi pipariņi šķiet pa daudz, var samazināt piparu daudzumu. Pievienot sasmalcinātus konservētus tomātus, Vorčesteras mērci, pārkaisīt ar sāli un svaigi maltiem melniem pipariem un cept 5 min. uz vidējas uguns ik pa brīdim apmaisot.

2

Uzmanīgi uzsist olas (lai dzeltenums paliek vesels) un cept 2-3 min uz nelielas uguns. Apsegt pannu ar vāku un cept vel 2 minūtes. Pasniegt pārkaisot ar rīvētu Parmezāna sieru un svaigu maizes šķēli.