OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Idejas brokastīm
2014. gada 19. janvārī, 20:36

Siltais sendvičs ar sēnēm un olu pašot

Pašot - tas ir īpašs olu pagatavošanas veids, olas tiek vārītas bez čaumalas. Jāatzīst, ka tas nav sarežģītākais olu pagatavošanas veids, bet olām jabūt svaigām, ne vecākām par 4 dienām. Būtiskākais faktors ir ūdens nepārtraukta vārīšanās. Tieši šādi pagatavota ola sniedz ēdienam īpašo toni.

Pagatavošana

2 porcijas
1

Maizi apgrauzdēt - var uz pannas, var tosterī.

2

Pannā uzkarsēt eļļu un acpept tajā sasmalcinātu ķiploku, 1-2 min. Pievienot sagrieztas šķēlītēs sēnes un cept vēl apm. 5-7 min. Pievienot sinepes, sāli un svaigi maltus piaprus pēc garšas, apmaisīt. Pievienot salātu lapiņas, atkal apmaisīt un izslēgt uguni.

3

Pagatavot olas "pašot", pievienojot ūdenim baltvīna etiķi.

4

Servē porcijas. Uz porcijas šķīvjiem liek pa vienai maizei, sadalīt sēņu-salātu maisīumu un pa virsu uzlikt pa vienai olai. Pārkaisīt ar sāli un svaigi maltiem pipariem pēc garšas. Pasneidzot olu pārgriezt, lai iztek olas dzeltenums.